Hoe zorg je dat je favoriete trui mooi blijft?

Nu de truien weer uit de kast mogen, heb je vast al gemerkt hoe vervelend ze zijn in onderhoud. Onze beste tips om ze mooi te houden (of te herstellen!).

Tip 1: Minder wassen

Was je truien alleen wanneer het écht nodig is. Als je een item maar één keer hebt gedragen hoef je het niet meteen uit te wassen. Omdat je een trui of vest meestal niet direct op je huid draagt, is wassen minder vaak nodig.

Tip 2: Juiste wasprogramma

Het wasprogamma is ook een punt om aandacht aan te besteden. Zorg ervoor dat je je kleding op het juiste wasprogramma met de juiste temperatuur wast, gebruik ook niet te veel wasmiddel. Dit zorgt ervoor dat je favoriete trui niet krimpt.

Tip 3: Liggend drogen

Zware katoenen truien en vesten verliezen heel snel hun vorm. Het is daarom verstandig om ze liggend te laten drogen. Leg daarvoor een handdoek op je droogrek en leg daarop je trui of vest.

Tip 4: Opvouwen

Truien opvouwen is beter dan ophangen. Doordat je ze opvouwt houd je de vorm van de trui mooier en blijven de gekke vouwen van de hangers weg. 

Tip 5: Weer terug in vorm

Als je trui is uitgelubberd, dan kan je met deze truc proberen om hem weer een beetje in vorm te krijgen. Je kunt dit ook toepassen op truien die te groot of te wijd zijn. Je maakt de trui nat en doet hem in de droger. Hoe natter je de trui maakt, hoe meer deze zal krimpen. Als je de er met de plantenspuit over spuit, dan zal de krimp maar heel weinig zijn. Maak je de trui helemaal nat, dan zal hij meer krimpen.

Tip 6: Geen kriebels meer

Dan koop je een mooie trui en dan kriebelt hij. Was de trui in lauw water met een scheutje azijn. Spoel de trui na met wat (haar)conditioner. Knijp het water er voorzichtig uit en laat de trui liggend drogen. Doe de trui in een plastic zak of ziplock zak als je die hebt en leg de trui een nacht of tenminste 12 uur in de vriezer.

Tip 7: Haken en lussen

Een haak of laste lus in je trui? Met een haaknaald heb je ‘m er zo weer uit. Draai je trui binnenste buiten. Steek je naald op de plaats van de lus of haak door de trui en trek de losse draad van buiten naar binnen. Als het een grote lus is kan je er een knoop inleggen. Als het een kleinere lus is kan je deze als je handig bent met een naald, gewoon met dun garen vastzetten zodat je geen gat krijgt!

Zin gekregen om jouw truiencollectie uit te breiden? Bekijk hieronder de nieuwste modelletjes!