Angelique aan het woord!

Als allereerst willen we iedereen bedanken voor het inzenden van de leuke vragen! We hebben er super veel ontvangen en hebben hier de leukste vragen tussenuit gevist.

1. Hoe ben je de winkel begonnen?

Ik ben de winkel begonnen in 2007. Ik was toen vijfentwintig jaar en net een jaartje klaar met mijn studie (Facility Management aan de Hanzehogeschool). Ik heb altijd al geweten dat ik iets zou willen doen met mode, maar ik wist nog niet precies wat. De meeste grote modebedrijven zitten in het Westen, maar verhuizen was voor mij geen optie. Er gaat niks boven Groningen toch?! 🙂 Toen ik via via te horen kreeg dat er een kledingwinkel vrij kwam aan de Oude Boteringestraat 5, dacht ik “dit is wat ik wil”. Mijn eigen kledingwinkel. Ik ben heel klein begonnen, met een minimale investering. Gelukkig konden mensen mij al snel vinden en kon ik snel uitbreiden door mijn verdiende geld te investeren in nieuwe items.

2. Wat vind jij bijzonder aan Imperium?

Dat wij heel veel vaste klanten hebben. Hierdoor heb ik echt een persoonlijke band opgebouwd met veel van mijn klanten. Ik weet precies wat ze leuk vinden, wat ze al in de kast heb hangen en hun maten.

3. Waar geniet jij het meeste van als je werkt?

Ik geniet het meeste van de klanten die met veel plezier geshopt hebben en met een blij gevoel mijn winkel verlaten. Dat ze zich op hun gemak hebben gevoeld en echt happy zijn met hun gekochte outfit(s). Ook vind ik het heerlijk om lekker met ze te tutten, ze te adviseren en outfits uit te zoeken waar ze zelf in eerste instantie niet aan gedacht hebben, maar uiteindelijk zich helemaal prettig in voelen. Daar geniet ik echt van.

4. Wat zijn jouw favoriete outfits?

Ik hou van leren details, leren broeken, leren leggings en ga zo maar door. Ook vind ik het leuk om op een leren legging een tuniekje of een zachte trui te dragen en daaronder stoere boots. Er moet wel wat extra’s in zitten. Lekker stoer en vrouwelijk is toch wel echt mijn kledingstijl. Dierenprintjes, flared broeken, blousejurkjes met een zwarte leren wikkelriem en een bikerjacket is ook echt mijn ding!

Voorbeeldjes:

Klik op de foto voor het truitje
Klik op de foto voor het truitje

Klik op de foto voor de two-piece

5. Heb je zelf ook Instagram?

Nee, daar zit echt te veel tijd en energie in. We besteden zakelijk gezien al heel veel tijd aan socialmedia. De tijd die ik over heb, besteed ik liever aan iets anders. Met mijn zakelijke account doen we veel leuke dingen zoals foto’s en video’s maken. Volg ons daarom ook zeker op Facebook Imperium-Fashion for Women en Instagram @imperiumboutique !

6. Hoe kies jij de kleding uit als je op inkoop gaat?

Ik houd natuurlijk in de gaten wat er in de mode is, maar ik koop ook in op gevoel. Ik weet door de loop der jaren heen wie mijn klanten zijn, wat mijn doelgroep is en wat ze leuk vinden. Vaak zit ik tijdens het inkopen al te bedenken “dat is leuk voor die, en dit is leuk voor die” hahahaha. Het belangrijkste is dat je 100% achter je producten staat. Daarom zal ik altijd inkopen wat ik leuk vind. Dit betekent echter niet dat ik het allemaal zelf zou dragen. Ik koop voor veel verschillende leeftijden in omdat mijn doelgroep heel divers is.

7. Waar ga jij op inkoop?

Bij de Confectie Centra in Amsterdam en Parijs. Ook krijg ik kleding, tassen en accessoires opgestuurd van Tramontana, Zoso, Geisha, Valentino en Ixxxi. Dit zijn items wat ik al ver van te voren heb ingekocht.

8. Komen er nog items voor de kerst binnen?

Ja! Het hele jaar door hebben we elke week nieuwe items, dat te zien is op Instagram en Facebook. Met kerst komt er ook een speciale kersteditie!

9. Waar zie jij jezelf en Imperium over vijf jaar?

Ik ben heel tevreden over hoe het nu gaat. Ik zal altijd inspelen op de behoefte van de klant en de veranderingen in de ‘markt’. Ik sta natuurlijk wel altijd open voor veranderingen en verbeteringen!

10. Als je toen wist wat je nu weet, zou je dan hetzelfde hebben gedaan?

Ja. Puur omdat mode en mensen daarin te adviseren echt een passie van mij is. Het nog mooier maken van mensen geeft mij plezier in mijn vak.